Një en igmë me një orë që ka hutuar shumë veta – sa është ora?

Fjala është për një detyrë të shkollës fillore. Ora është rrotulluar, a mund të konkludoni sa është ora duke u bazuar në pozicionin e akrepave?Detyra u është dhënë nxënësve të një shkolle fillore në Kinë dhe është enigmë e vërtetë e cila ka munduar edhe publikun, transmeton Telegrafi.

Fjala është për orën e cila i ka 12 ndarje klasike, por është rrotulluar në atë mënyrë që nuk dihet cilën orën e tregon.A mund ta zgjidhni ju problemin vetëm në bazë të pozicionit të akrepave?
Përgjigjet e ofruara janë: a) midis orës 3 dhe 4, b) midis orës 6 dhe 7, c) midis orës 8 dhe 9, d) midis orës 10 dhe 11. Orën e saktë mund ta shihni në videon në vazhdim:

Be the first to comment on "Një en igmë me një orë që ka hutuar shumë veta – sa është ora?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*