Maqedonia shteti më i dobët në Ballkan me fuqi ushtarake


Organizata botërore Global FirePower ka publikuar listën e shteteve më të fuqishme në botës sa i përket ushtrisë dhe fuqisë ushtarake.Në botë shteti më i fuqishëm është SHBA-të, e ndjekur nga Rusia, Kina, Indija dhe Japonia.

Në Ballkan, shtet më i fuqishëm është Serbia e ndjekur nga Kroacia, Slovenia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut që zë vendin e 133 në botë me një indeks vlerësues prej 5.0801.Në Evropë listës i prinë Franca, e ndjekur nga Britania e Madhe, Turqia, Italia dhe Gjermania. Shteti më i dobët me ushtri është Butani.Ndërsa, në përbërjen e listës ndikojnë 50 faktorë, si numri i ushtarëve, avionëve, tankeve dhe fuqia financiare e investuar.

Be the first to comment on "Maqedonia shteti më i dobët në Ballkan me fuqi ushtarake"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*