E FUNDIT: Greqia kërkon 65 mijë punëtorë sezonalë në bujqësi, preferohen shqiptarë


Greqia kërkon zyrtarisht 65 mijë punëtorë sezonale kryesisht për punët në bujqësi por jo vetëm. Të parët që preferohen janë shtetasit nga Shqipëria të cilët janë edhe grupi më i madh i emigrantëve në vendin fqinj. Punësimi sezonal, tashmë është i thjeshtë dhe me të drejta të plota për të punësuarit. Janë vendosur rregulla dhe është krijuar regjistri i punonjësve sezonalë në vend, shumica prej të cilëve janë shqiptarë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Është publikuar në fletoren zyrtare vendimi për lejet e qëndrimit që do t’u jepen punëtorëve të sektorit të bujqësisë dhe blegtorisë në Greqi. Për herë të parë qeveria Greke ka vendosur që përveç punëtorëve qe marrin leje qëndrimi çdo vit në Greqi në bazë të ligjeve në fuqi,të vendosë edhe kuotat e punonjësve sezonalë që do të kenë të drejtë të punësohen në çdo prefekturë me konkretisht 65.000 ne bujqësi dhe rreth 10.000 ne blegtori me leje te përkohshme qëndrimi sezonale si dhe 18.000 vende të reja ne bujqësi dhe 10000 të tjera në blegtori me leje qëndrimi te përhershme.Tashmë lejet zyrtare te qëndrimit qe parashikohen edhe për punëtorët sezonale japin mundësinë për qëndrim te ligjshëm te përkohshëm ne Greqi,çka më parë ka qenë e pa mundur.

Be the first to comment on "E FUNDIT: Greqia kërkon 65 mijë punëtorë sezonalë në bujqësi, preferohen shqiptarë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*