Mjeku francez flet për Enver Hoxhën, Me tregoi përse nuk i lejoi shqiptarët të iknin nga vendi, nuk donte të…


Mjeku francez bën rrëfìmin e rrallë për Enver Hoxhën/ Ma tregoi përse nuk i Iinte shqiptarët të iknin nga vendi, nuk donte të… Rrëfimi: Doktor, unë do t’i mbaj kufijtë mbyllur edhe për disa vjet, sepse ky vend duhet ndërtuar dhe ky popull duhet ndërgjegjësuar. Në qoftë se unë do të hap kufijtë, shumica dërm uese do të em igrojë, siç kanë bërë në shekuj…”. Ky është sekreti që ish-dik tatori kom unist, Enver Hoxha, i ka pohuar mjekut francez, Pol Miliez, ndërsa ai e pyeti se cila ishte arsyeja që ai po e mbante Shqipërinë të iz oluar.

Një detaj mjaft interesant ky që mbërrin nga vijimi i rrëfimit të ish-zbuluesit politik të Shqipërisë në Francë, Hasan Luçi,mbi figurën e profesorit të njohur francez. Pol Miliez, i cili drejtonte edhe Shoqatën e Miqësisë, Francë-Shqipëri dhe që ditën e vde kjes së Enver Hoxhës, më 11 prill 1985, dha një intervistë rreth tij në kanalin TF 2… “Përveç Shqipërisë nuk ka vend tjetër komu nist që t’i këtë mbetur besnik Stalinit”,Citon Luçi, që të ketë thënë gjithashtu Pol Miliez gjatë asaj interviste.

Be the first to comment on "Mjeku francez flet për Enver Hoxhën, Me tregoi përse nuk i lejoi shqiptarët të iknin nga vendi, nuk donte të…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*